Tips [test www.vacature.com 26/10/06]

Competence Indicator

Tips voor de "professor"

De situatie is niet altijd zoals jij dat zou willen. Vaak moet je rekening houden met andere mensen die er een andere visie op nahouden. Enkele tips:

"Door je grote en grondige belangstelling gebeurt het vaak dat je ťťn onderwerp snel en grondig uitdiept, om dan vrij bruusk over te stappen naar een nieuw."

tip

De huidige werkomgevingen worden gekenmerkt door voortdurende verandering. In die zin zijn ze een goede voedingsbodem voor jouw nooit aflatende ideeŽnvloed. Soms verander je wel eens meer van idee dan je medewerkers lief is. Anderzijds moeten die ideeŽn ook gerealiseerd worden. In elke omgeving is er een taak weggelegd voor een pragmaticus. De pragmaticus is de rol die uw aanvaardbare zwakten (=minder uitvoerend bezig zijn) kan compenseren.

"Je wil weten hoe de grote ideeŽn samenhangen. De concrete, in jouw ogen 'platvloerse' uitwerking, interesseert je minder."

tip

Weet dat waardevolle afspraken, routines en patronen de basis vormen van elke samenleving. Culturele verworvenheden blijven de moeite waard. Tracht af en toe je brains ook wat rust te gunnen door andere dingen te doen, bijvoorbeeld de sportieve toer opgaan. Je hebt een gezond lichaam nodig om je geest optimaal te benutten.

"Je hebt vaak te weinig geduld om te luisteren. Je bent dan te veel aan het woord en krijgt te weinig informatie van onderuit."

tip

Soms heb je te weinig geduld, denk eraan dat sommigen meer tijd nodig hebben dan jij om dezelfde inzichten te verwerven.

"Je loochent bestaande kennis niet, maar bent vooral op zoek naar nieuwe ideeŽn."

tip

Het liefst volg je cursussen rond grote trends, nieuwe technologieŽn, historische en maatschappelijke evoluties en wat ze betekenen voor de toekomst. De kans is groot dat wat met kunst te maken heeft, je sterk aanspreekt. Maar je zou het meest baat hebben bij cursussen waar je de basistechnieken van coaching- en luistervaardigheden aangeleerd krijgt.

Benieuwd hoe de professor zich op de werkvloer gedraagt?

We volgden hem in zijn werkomgeving.