Werkomgeving [test www.vacature.com 26/10/06]

Competence Indicator

De "professor" in de werkomgeving

Je neemt je snel het heft in handen. Onder een baas werken ligt je minder. Je ontwikkelt graag totaal nieuwe concepten. Je hebt soms niet door dat je medewerkers je niet kunnen volgen.

Je blinkt vooral uit op volgende punten:

"leiding geven"
is voor jou niet moeilijk. Maar je medewerkers moeten erg competent en zelfstandig kunnen handelen, zoniet zul je snel overnemen of je geduld verliezen. Als baas kom je graag op de proppen met grensverleggende ideeŽn. Je probeert je medewerkers dan te overtuigen van je denkpiste. Je vergeet wel eens dat anderen meer tijd nodig hebben dat jij om inzicht te verwerven.
"beslissingen nemen"
gebeurt moeiteloos. Je bent intelligent en zoekt naar ' juiste', maar creatieve antwoorden. Je beslissingen (laten) uitvoeren en de uitvoering geÔnteresseerd opvolgen, is een ander paar mouwen.

Je scoort minder op:

"leiding krijgen"
is zeker niet je sterkste kant. Sta je 100% achter het doel en voldoet je baas aan je hoge eisen, dan kan het nog juist. Anders blijf je ageren tot het doel in jouw kader past. Als je baas je af en toe kan verbazen met een origineel standpunt, dan apprecieer je hem wel.
"Time management"
is niet erg sterk, zonder catastrofaal zwak te zijn. Je tracht je aan je afspraken te houden, maar je start al te gemakkelijk nieuwe dingen op, nog voor de vorige zijn afgewerkt.
"groepswerk"
gaat veelal te traag voor je vlugge geest. Als je het team niet kan leiden, vind je het vlug saai. Uitvoerende taken, het plichtbewust realiseren van wat eerder werd afgesproken, is voor jou te routinematig en gaat je al vlug vervelen.
"luisteren"
Je hebt de neiging om te domineren in een gesprek waardoor je te weinig naar anderen luistert. Vanuit je goed onderbouwde en originele zienswijzen leid je graag debatten.

In welke functies vinden we professoren terug?

Professoren komen we tegen in jobs waar innovatief studiewerk vereist is. Je bent de man of de vrouw van de doorbraakideeŽn. Je bent ook goed in het sturen van innovatieve projecten.

Je had er in Los Alamos bij moeten zijn toen topexperten de atoombom uitvonden of bij de voorbereiding van de eerste landing op de maan.

Puur routinewerk is niet aan jou besteed.

Lees ook de tips en hints die we voor de professor verzamelden