1ste Belgisch Kampioenschap Bommetje van radio Donna

vrijdag 24 augustus 2007 Olympiabad Brugge    foto's hier

 

In mijn lichte vracht hoorde ik 's morgens op Radio Donna meermaals van een vrijdagmorgenwedstrijd Bommetje (water zo hoog mogelijk opspatten: boem) te Brugge en ja, natuurlijk lokte het mij aan.  Toen ik toch aan het werk was in Brugge en bij mijn moeder overnachtte, kwam ik 's op 24/08/2007 om 6h30 dan ook poolshoogte nemen in de hoop op extra journalistieke belevenissen.  Tot mijn verrassing waren daar een heleboel zwembadvrienden van... 25 jaar geleden (zie ook deze foto).  Ja, zo hard moesten ze mij niet overtuigen om ook mee te doen, al dacht ik een beetje af te gaan als een gieter of hopelijk toch als een baksteen (maakt ook veel water). Eigenlijk had pas de woensdag ervoor nog snel aan een allochtoon in het Kortrijkse Magdalenabad gevraagd hoe hij eigenlijk zijn 'bommetje' uitvoerde en vond het toen niets voor mij.  Ik zou wellicht een belachelijk figuur slaan, maar de ambiance was 'volle bak' en ik dacht eigenlijk gewoon een 'vrije val' te doen omdat ik daar beter in ben en vooral dat veel leuker en sfeervoller vind.

 

Ik werd de voorlaatste inschrijving, zijnde nr. 39. Zo had ik echter alle tijd om langs de kant wiskundig de hoeken uit te rekenen en al mijn voorgangers te observeren. Boven gekomen op 5 meter, besloot ik toch positief gespannen mijn 85 kg met dik achterste en mijn in Kortrijk dikgeworden nek ten volle uit te spelen... en ja: het water spatte liefst 8 meter hoog, waardoor ik meteen de tweede plaats innam.   Heel fair vond ik dat niet, want ten eerste was er maar één poging, waren er geen professionele opmetingen en wist ik zeker dat velen bij een andere poging beter zouden zijn geweest. Van een Belgisch kampioenschap kon je trouwens niet spreken, want geen enkele Waalse zender wist hiervan, maar Vlaanderen weet al lang hoe radio Donna mee indoctrineert om elke Vlaamsgezindheid als racistisch af te doen. Geef toe, het is toch arrogant om te spreken van een Belgisch kampioenschap in het Vlaamse Brugge zonder inspraak van de Walen noch één Waalse kandidaat? Zo maken ze mij geen voorstander van een onafhankelijk Vlaanderen, maar vooral van een... onafhankelijk Wallonië (de juiste werkwijze ook in mijn ogen; rebel Van Belle woont naamspelerig in Bellegoed, Straatje in Bellegem op 3 km van de taalgrens).

Bij de herkansing voor de 2de plaats bleek nogmaals dat de jury niet naar ons beider nieuwe poging gekeken had (wat kun je van Lambert anders verwachten?), en bij de tweede herkansing had ik plots te veel zelfvertrouwen en deed ik het dus... slecht.  De verdiende tweede plaats ging dan ook naar Nando Demarcke. De eerste plaats ging in elk geval uitermate verdiend naar Jeroen Demuycnk die deze 'discipline' (of net niet-discipline in mijn geval) al jaren beoefent.

Mag ik terloops opmerken op de mode dat in onze tijd iedereen een (kleinere) zwembroek droeg als ik dit niet zo getolereerd wordt bij islam-gelovigen. Omgekeerd kijken ze natuurlijk wel graag naar Miss België in touwtjesmateriaal.  Als u mij vraagt waarom ik zo'n zwembroek draag? Wel, ten eerste is het zeer gemakkelijk, ten tweede draag ik nooit graag veel kleren (is eigen aan alle actieve kinderen uit het gezin van elf waaruit ik 'spruit') en ten derde heb ik in het normale leven nooit veel 'materiaal' hoeven te verbergen en ben ik daar ook niet beschaamd over...  

Op volgende links vindt u extra informatie over dit kampioenschap :

Ik denk dat het water dus vooral 8 meter hoog geraakte door... mijn dik achterwerk en nog dikkere nek... (meer dan 85 kg in totaal niet waar).

 

Of zou de wiskundige analyse en het blind vertrouwen in mijn zoogdierlijke onbewuste die ter uitvoering brengt toch een rol gespeeld hebben?

Foto's

Hieronder de foto's van het ondertekenende Brugse zotje zelf, voor het geval ze die van de site halen (aantal buiten kampioenschap genomen)

dit zijn foto's van vrije opwarmval (geen bommetje)

     
Jean Marc VAN BELLE
info@logocom.be

Bijvoeging: 2006, 2014, 2015: Videoclipmontage incl. stukje Brugge, maar uit augustus 2006 (weer 8 jaartjes later, gaat dit eigenlijk nu trager, maar wel mooier afgewerkt, maar de dubbele salto lukt mij niet zo goed meer met mijn 'versleten' rug). Op 29 maart 2015 sloot het Olympiabad definitief haar deuren en, net als bij de opening, waren we er dus ook plichtsbewust terug bij: https://www.facebook.com/video.php?v=989575194394604